Вже є угоди про встановлення модульних будинків для 15 тисяч сімей – Шмигаль

Вже є угоди про встановлення модульних будинків для 15 тисяч сімей – Шмигаль

Укрінформ
В Україні вже підписані угоди про встановлення модульних будинків для 15 тисяч сімей, які потребують тимчасового житла.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання журналістів під час конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

"Стосовно житла також є відповідні документи уряду, ми прописали тимчасові швидкі рішення - це модульні будинки... ми їх встановлюємо спільно з нашими партнерами. В першу чергу це Республіка Польща, США, інші країни. На сьогодні підписано угод на встановлення для більше 15 тисяч сімей таких будинків у тих місцях, де показує місцева влада", - сказав Шмигаль.

Також він поінформував, що в уряді завершили розробку кількох урядових програм щодо забезпечення житлом, зокрема це лізингова програма під нуль відсотків.

Крім того, Шмигаль повідомив, що Міністерство розвитку громад та територій веде перемовини із забудовниками про можливість викупу соціального житла для багатодітних сімей, і 60 квартир вже придбано.

Читайте також: В Україні можуть з'явитися модульні лікарні - МОЗ

Він також зауважив, що відновленню зруйнованого житла має сприяти як уряд, так і влада громад.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл.

В Україні понад 800 тисяч жителів потребують відновлення або ремонту житла, зруйнованого або пошкодженого через російську агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-