Відбудова України має відбуватися за принципом «краще, ніж було» – віцепрем'єр Польщі

Відбудова України має відбуватися за принципом «краще, ніж було» – віцепрем'єр Польщі

Укрінформ
Процес відбудови України після руйнування країни російським агресором не має обмежуватися лише відновленням довоєнного статусу, а йти далі.

На цьому під час міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у швейцарському Лугано, заявив у вівторок віцепрем’єр-міністр Польщі, міністр культури і національної спадщини Пьотр Глінський, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, відновлення України вимагає співпраці між партнерами з усього світу.

“Відбудова України має стати актуальною темою міжнародних дискусій в усіх міжнародних організаціях”, - підкреслив Глінський.

Читайте також: Україна має якомога швидше отримати допомогу на відновлення - генсек Ради Європи

У цьому контексті він зауважив, що Польща вітає заяви G7 та ЄС щодо їх залучення до процесу відновлення України.

“Процес відбудови не повинен обмежуватися лише відновленням довоєнного статусу, оскільки це є великою можливістю для відбудови за принципом “краще, ніж було””, - наголосив Глінський.

Польський віцепрем’єр зазначив, що зараз треба закласти фундамент довгострокового розвитку країни.

“Надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС сприятиме реалізації цих зусиль (з відбудови країни – ред.)”, - наголосив польський урядовець.

Він підкреслив, що Польща готова відігравати важливу роль у відбудові країни як на місцевому, так і на державному рівнях.

Читайте також: Європейський інвестбанк готовий допомогти у відбудові Маріуполя

Він нагадав, що Польща була однією з країн, яка надала Україні валютний своп на суму 1 млрд дол. У травні у Варшаві було проведено Конференцію донорів для допомоги України, під час якої було представлено фінансові зобов’язані на загальну суму понад 6 млрд дол.

За його словами, Польща хоче співпрацювати з Україною в рамках глобальної ініціативи з підтримки України United24 і нових партнерських відносин.

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-