Французький письменник допоможе зібрати кошти для захисників Миколаєва

Французький письменник допоможе зібрати кошти для захисників Миколаєва

Укрінформ
Фонд Миколи Тищенка залучив французького письменника Фредеріка Беґбедера до збору коштів на потреби ЗСУ у Миколаєві.

Про це повідомила пресслужба Фонду "Дорога життя", передає Укрінформ.

"У неділю, 10 липня, у столиці Франції відбудеться друга з серії благодійних вечер фонду “Way of Peace”, під час якої збиратимуть кошти на потреби захисників українського міста Миколаїв. На захід запрошені французькі бізнесмени, політики, зірки шоубізнесу та іноземні дипломати", - йдеться у повідомленні.

Одним з гостей вечері стане французький письменник і режисер Фредерік Беґбедер. Про те що Беґбедер приєднався до армії прихильників України повідомив народний депутат, заступник голови фракції «Слуга народу» Микола Тищенко.

Читайте також: У Латвії на фестивалі Lampa марку з російським кораблем продали за €1500

Під час події відбудеться благодійний аукціон з ексклюзивними лотами, які надали як відомі українці, так і представники інших держав на знак солідарності та підтримки України в протистоянні російській агресії.

Серед лотів цього вечора: футболка та м'ячі з автографами видатного спортсмена і тренера Сергія Реброва, особиста футболка легенди світового футболу Роналдо, м'ячі та вимпел від національної збірної України, кубок футболіста Романа Яремчука. Крім того, ексклюзивні марки про російський корабель (“Zатонув чи Vтопився”) від Миколи Тищенка та Ігоря Смілянського, а також картини всесвітньо відомих митців – Гліба Франка, Роси Ройс, Наталії Багацької та Віри Грабар.

Організатор події – благодійний фонд "Way of peace" (Дорога миру) народного депутата України від фракції “Слуга народу” Миколи Тищенка. Ініціаторка проєкту Charity dinners – українська бізнеследі, модель та інфлюенсерка Алла Барановська. Серія благодійних заходів відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ України та національної збірної України з футболу.

Читайте також: За нобелівську медаль Муратова на аукціоні заплатили понад $100 мільйонів

Страви для гостей готуватиме один із найкращих світових шеф-кухарів – Яннік Аллено. За свою кар'єру французький шеф був удостоєний шести зірок Мішлен. Разом з Янніком Аллено гостей пригощатимуть також майстер-шефи з України Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський.

Для гостей паризької вечері співатиме відома українська співачка Тіна Кароль. Ведучий вечора – Тимур Мірошниченко, лауреат премії "Celebrity Awards 2020" у номінації "Телеведучий року".

На зібрані під час події кошти фонд "Way of peace" придбає автомобілі для потреб військовослужбовців, які захищають українську землю від російських загарбників у Миколаєві. Інша частина коштів буде перераховану на національну платформу UNITED24.

Благодійна вечеря в Парижі – це другий захід у межах міжнародного проєкту "Charity dinners" фонду "Way of peace" (Дорога миру) Миколи Тищенка, який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ України. Перший захід відбувся за підтримки МЗС України у Празі, зібравши 2 200 000 грн. На ці кошти придбано автомобілі для потреб ЗСУ.

Читайте також: Забірченко продав чемпіонський перстень за 400 тисяч гривень і віддав кошти ЗСУ

Фонд Миколи Тищенка "Дорога миру" (Way of peace) із перших днів війни займається гуманітарною допомогою по всій Україні. Окрім постачання гуманітарних вантажів, фонд Тищенка купує засоби індивідуального захисту для ЗСУ, а також організовує безкоштовні обіди для малозабезпечених у Києві.

UNITED 24 — національний бренд, заснований у травні 2022 року Указом Президента України для об'єднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України в захисті її незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Фото: ©сultprostir.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-