Україні передали закуплені за кошти Євросоюзу 25 нових «швидких»

Україні передали закуплені за кошти Євросоюзу 25 нових «швидких»

Фото
Укрінформ
Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща у партнерстві з BGK (Банком крайового господарства) — Польським банком розвитку передали українським лікарням 25 карет «швидкої допомоги», придбаних за кошти ЄС.

Про це Укрінформу повідомили у польському Фонді міжнародної солідарності.

фото Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща
Фото Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща

Зазначається, що карети швидкої допомоги прибули з Польщі і зараз їх транспортують зі Львова до територіальних громад, які найбільше потребують допомоги. Це громади, які надають притулок для внутрішньо переміщених осіб або постраждалих під час захоплення російськими загарбниками.

Карети «швидкої» оснащені найсучаснішим медичним обладнанням для порятунку життів українців у складних і небезпечних умовах, підкреслили у фонді. Також представники обласних лікарень отримали відеоінструкцію з усією необхідною технічною інформацією, перекладену українською мовою.

Забезпечення «швидкими» є частиною більшого проєкту гуманітарної допомоги, який реалізується Фондом міжнародної солідарності та BGK і фінансується ЄС. Зокрема, в межах цього проєкту також постачаються продукти харчування, засоби гігієни, засоби медичного призначення та цивільного захисту у 22 області України.

«Україна та її воля до опору – це джерело натхнення для всіх. Сьогодні – історичний момент для розвитку відносин України та Польщі, для всієї об’єднаної Європи, для демократичних інституцій. Польща дякує Україні за боротьбу.

Читайте також: Життя у підвалі, кладовище автомобілів та черга за «Мрією»

Разом з партнерами ми будемо продовжувати допомагати і надавати всю можливу підтримку стільки, скільки буде потрібно. Ми поруч, і ми віримо в перемогу України», - наголосив президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєнцьоловський.

Свою підтримку Україні також висловили присутні на заході заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Павел Яблонський та генеральний консул РП у Львові Еліза Дзвонкевич.

Виконувач обов’язків генерального директора Європейської комісії з політики сусідства та переговорів про розширення Мацей Поповський зазначив, що сьогоднішня поставка 25 «швидких» за кошти ЄС до територіальних громад і лікарень по всій Україні є ще одним відчутним прикладом підтримки народу України з боку ЄС.

«Потворна правда незаконного вторгнення росії полягає в тому, що машини швидкої допомоги стали військовими цілями. Тому ми посилюємо автопарк, який допоможе рятувати життя. Така своєчасна допомога можлива лише завдяки нашому партнерству з BGK та Фондом міжнародної солідарності. ЄС залишається єдиним і відданим підтримці України під час вторгнення та її довгострокового відновлення та реконструкції, які, як ми бачимо, повністю включені в їхній шлях вступу до Європи», - наголосив Поповський.

Президент BGK Беата Дашиньська-Музичка запевнила, що Європа ніколи не припинить підтримку українців. «Ми всіляко допомагали Україні з самого початку війни. Ми дуже пишаємося тим, що BGK прагне допомагати на багатьох рівнях – це пожертви, можливість грошових переказів для України, а тепер співпраця з Європейською комісією… Українці були, є і будуть частиною Європи, тому ми ніколи не припинимо їм допомагати», – сказала вона.

Як повідомлялося, в межах проєкту, який реалізує Фонд міжнародної солідарності, гуманітарну допомогу розподіляють у 120 територіальних громадах із 22 областей України. Офіційно у цих громадах проживає 9,86 мільйона людей. Близько 90 громад було відібрано для проєкту через наявність внутрішньо переміщених осіб, близько 30 громад відновлюються після руйнування під час воєнних дій та окупації. Загальна вартість допомоги становить близько 10 000 000 євро.

Фото: Альона Николаєвич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-