«Слава Україні! Героям слава!»: Джонсон і Трюдо записали спільне звернення

«Слава Україні! Героям слава!»: Джонсон і Трюдо записали спільне звернення

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністри Канади і Великої Британії Джастін Трюдо та Борис Джонсон у відеозверненні до Президента Володимира Зеленського й українського народу заявили про непохитність підтримки України на тлі російської агресії.

Звернення опублікував Трюдо у Tвіттері, передає Укрінформ.


«Українці стоять за принципи й цінності, які об’єднують нас як демократичні країни, такі як верховенство права, непорушність суверенітету й територіальної цілісності держав. Це те, що важливо для всіх у світі», - наголосив Трюдо.

Він додав, що країни G7 працюють над посиленням санкцій проти росії, а також над збільшенням економічної, фінансової та військової підтримки України.

Читайте також: Джонсон і Макрон вважають, що є можливість переламати хід війни в Україні

Своєю чергою Джонсон наголосив на підтримці Президента Володимира Зеленського та українського народу з боку Канади і Британії.

«Ми віддаємо належне вашій боротьбі. Ми вважаємо її повністю легітимною та дуже важливою для нашого світу. Ми підтримуємо вас і продовжимо цей шлях», - сказав він.

Читайте також: Країни G7 стоятимуть на боці України в боротьбі проти агресії рф – Шольц

Наприкінці глава британського уряду сказав українською: «Слава Україні». Трюдо додав: «Героям Слава!»

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністри Великої Британії і Канади беруть участь у саміті лідерів країн G7, який проходить 26-28 червня у Баварських Альпах під головуванням ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-