На спецрахунку для допомоги армії залишилося 169 мільйонів гривень

На спецрахунку для допомоги армії залишилося 169 мільйонів гривень

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби українських військових понад 17,3 млрд грн, на спеціальному рахунку залишилося 169 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 23 червня 2022 року, залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, перевищує 169 млн грн. Загалом НБУ вже перерахував на потреби військових понад 17,3 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано 950 млн, Національної поліції – 1 650 млн грн, Міністерства оборони –13 352 млн грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – понад 361 млн грн, Державної служби України з надзвичайних ситуацій – всього 18,3 млн грн.

Читайте також: Україна від початку війни отримала $30 мільярдів фіндопомоги - Нацбанк

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить близько 119 млн грн. З нього вже перераховано понад 460 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-