Канада організує ще один чартер для українських біженців

Канада організує ще один чартер для українських біженців

Укрінформ
Канадська провінція Саскачеван має намір організувати чартерний рейс для українських біженців, які перебувають у Польщі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на міністра імміграції Саскачевану Джеремі Гарісона пише CBC News.

“Уряд Саскачевану готується до чартерного рейсу з Польщі до Реджайни (столиця провінції - ред.), яким прибудуть близько 230 евакуйованих з України”, - йдеться у публікації.

Зазначається, що попередня дата вильоту - 4 липня, але вона ще не остаточна.

“Ми чітко оголосили про нашу політику відкритих дверей стосовно прийому необмеженої кількості українців, охочих переїхати до Канади”, - сказав Гарісон.

Міністр додав, що уряд забезпечить біженців короткостроковим житлом, надасть певну фінансову підтримку та допоможе з пошуком роботи.

Окрім цього, українці у Саскачевані можуть легко обміняти свої водійські права на місцеві, а також безкоштовно отримати картку медичного страхування.

Читайте також: Канада запускає нову програму підтримки українських біженців

“Ми хочемо забезпечити простий і зрозумілий процес, оскільки цих людей спіткали дуже складні обставини як в Україні, так і після далекої подорожі”, - наголосив Гарісон.

Як повідомлялось, раніше літаки з українськими біженцями прийняли канадські міста Вінніпег, Монреал, Галіфакс, Монктон та Сент-Джонс.

Загалом від початку цього року до Канади прибули понад 42 тис. українців (не всі з них біженці). Із середини березня федеральний уряд затвердив більш як 131 тис. візових заявок від українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-