Трюдо провів розмову з Рютте: говорили про подальшу підтримку України

Трюдо провів розмову з Рютте: говорили про подальшу підтримку України

Укрінформ
Канада та Нідерланди продовжать надавати Україні широку підтримку для протидії російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це за підсумками телефонної розмови прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з очільником уряду Нідерландів Марком Рютте повідомив офіс глави канадського уряду.

“Прем’єр-міністри Трюдо та Рютте обговорили російське незаконне та невиправдане вторгнення в Україну й погодилися щодо важливості подальшої військової, фінансової та гуманітарної підтримки українського уряду та народу”, - заявили у відомстві.

Зазначається, що співрозмовники обговорили нещодавню рекомендацію Єврокомісії стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, а також шлях євроінтеграції України.

“Прем’єр-міністр Трюдо наголосив на твердій відданості Канади співпраці з партнерами у Євросоюзі задля підтримки відбудови України, а також впровадження реформ для тіснішої інтеграції із ЄС”, - зауважили в його керівника уряду.

Читайте також: Зеленський обговорив з Трюдо подальшу оборонну взаємодію

Окрім цього, обидва лідери висловили спільне занепокоєння глобальними наслідками російської військової агресії проти України і домовилися працювати разом із партнерами-однодумцями в пошуку практичних шляхів пом’якшення цих наслідків.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-