Зеленський: Зброя, фінанси й відбудова України - три елементи, які мають спрацювати на перемогу

Зеленський: Зброя, фінанси й відбудова України - три елементи, які мають спрацювати на перемогу

Укрінформ
Зброя, фінансова підтримка, майбутня відбудова України – це три елементи, які мають спрацювати на повну для пришвидшення перемоги над російською федерацією.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на Форумі глобальної політики Інституту міжнародних політичних студій, інформує кореспондент Укрінформу.

«Зброя для України, фінансова підтримка, майбутня відбудова нашої держави – три елементи, які мають спрацювати на повну», - сказав глава Української держави.

По-перше, наголосив він, постачання Українській державі потужного озброєння – це питання збереження життів, тому закликав світову спільноту посилити допомогу в цьому напрямі.

Читайте також: росія спричинила в Європі найбільшу міграційну кризу за десятки років - Зеленський

По-друге, за словами Зеленського, поки триває війна, нормальне економічне життя "просто неможливе"; близько половини української економіки зараз не працює.

«Уявіть собі, що це таке, коли б економіка половини Італії була повністю заблокована. Причому її промислова частина та всі порти. Жодна держава не вистоїть у такій ситуації без фінансової допомоги. Коли ми говоримо, що Україні потрібно близько 5 мільярдів доларів щомісяця, щоб покрити дефіцит бюджету, це не просто цифра, це не про гроші. Це про те, скільки мільйонів українців все ж таки матимуть за що жити, за що жити в Україні», - констатував Президент.

По-третє, він наголосив на важливості відбудови Української держави. Зеленський вважає, що треба не просто відновити нормальні умови там, де російські загарбники намагалися залишити лише обгорілі уламки, а побудувати настільки сучасне та безпечне життя, щоб це також було ударом по агресору.

Читайте також: росія використовує продовольчу кризу для тиску на країни, які запровадили санкції – Зеленський

«Тобто не тільки санкції, не тільки фізичні втрати російської армії на полі бою, а й сам факт відновлення життя в Україні. Саме життя – пріоритет. Сам факт того, що ми можемо постати з попелу. А держава-агресор так і залишиться – тільки з втратами й деградацією», - резюмував очільник держави.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-