Портал «Твоя Підпільна Гуманітарка» отримав ₴50 тисяч від матері загиблого воїна Романа Ратушного

Портал «Твоя Підпільна Гуманітарка» отримав ₴50 тисяч від матері загиблого воїна Романа Ратушного

Укрінформ
Освітній портал «Твоя Підпільна Гуманітарка» отримав 50 тисяч гривень від матері загиблого активіста Романа Ратушного.

Про це у Фейсбуці повідомив співзасновник освітнього порталу Остап Українець, передає Укрінформ.

«Роман Ратушний заповідав підтримувати незалежні і правдиві медіаресурси. Тому 50 000 гривень з пожертв його пам'яти Світлана Поваляєва вирішила передати Гуманітарці», - зазначив Українець.

Він запевнив, що кошти скерують на друк антології «Культурна експансія», яку після загибелі Романа планували присвятити його чину.

«Культурна експансія» — збірка розповідей про те, як Росія намагалась підпорядкувати і асимілювати українську культуру на різних рівнях і як за всі століття, всупереч усьому, цього не сталося завдяки таким людям як Роман. Цей проєкт — найменший внесок у його справу, який ми можемо зробити», - додав співзасновник порталу.

Читайте також: Український цвіт, золотий генофондсаме його нам зачищають

Раніше головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані написав, що отримав від матері Романа Ратушного, письменниці Світлани Поваляєвої, 100 тисяч гривень.

Як повідомляло агентство, 9 червня на Харківщині загинув відомий столичний активіст, військовослужбовець 93-ї бригади "Холодний Яр" Роман Ратушний. 5 липня Роману мало виповнитися 25 років. Він був учасником Революції Гідності в 16 років, громадським активістом. Відомий, зокрема, боротьбою за збереження Протасового Яру від забудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-