В Україні зараз відбувається битва за майбутнє Європи – Зеленський

В Україні зараз відбувається битва за майбутнє Європи – Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що в Україні зараз відбувається битва за майбутнє всієї Європи.

Про це він заявив під час звернення до парламенту і народу Чехії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"російські танки, які штурмують міста українського Донбасу, які пробують наступати на українські Харків, Миколаїв, Запоріжжя, мають бути зупинені й спалені або вигнані з території незалежної України. Щоб вони ніколи більше не змогли прийти ані в Прагу, ані в Остраву, ані у Брно, ані у Пльзень, ані в Карлові Вари, ані в будь-яке інше місто нашого континенту. Саме в Україні й саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи", – сказав глава Української держави.

Він висловив вдячність Чеській Республіці за щедру допомогу в цій боротьбі. У цьому контексті Зеленський відзначив, що Чехія одразу надала Україні дуже серйозну збройну допомогу. Він запевнив чеських політиків, що таким рішенням вони підтримали власну свободу та своє життя. Президент України наголосив, що ця підтримка має зберігатися стільки, скільки необхідно для перемоги, адже це протистояння має закінчитися винятково українською перемогою.
Читайте також: Генсек НАТО підтвердив запрошення Зеленського на Мадридський саміт

"Нехай деякі політики десь там, у деяких державах, бояться можливості того, що свобода виграє, а тиранія програє, серед таких політиків немає ваших лідерів. Чеський народ прекрасно знає, чим завершуються компроміси за чужий рахунок і до чого призводять поступки тиранії, яка пропонує забрати лише нібито частину бажаної території, щоб удати, ніби агресія припинилася. Той, хто хоче захопити все, ніколи не зупиниться, взявши тільки частину", – додав Зеленський.

Він закликав чехів надалі бути разом з Україною та переконувати всіх, хто досі не наважився чітко обрати сторону в цьому протистоянні, яке триває вже 112-й день.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-