ООН створює у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій

ООН створює у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій

Укрінформ
ООН створює у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій, який охопить шість західних областей.

Про це на пресбрифінгу в Медіацентрі Україна повідомила голова гуманітарного хабу ООН для Заходу України Анна Палонка, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз створюємо хаб у Львові - це офіс, який буде включати шість областей: Рівненську, Тернопільську, Закарпатську, Волинську, Львівську та Івано-Франківську. І ми ставимо собі за мету координувати зусилля партнерів у всіх секторах. Серед пріоритетів - продовольчі потреби, а також грошова допомога, притулки, освіта та підготовка до зими в цих областях. Ми знаємо, що понад 240 тисяч переселенців перебувають у Львівській області, і в інших західних областях дуже багато ВПО, тому ми будемо координувати діяльність місцевих партнерів, неурядових організацій, ООН для того, щоб разом вони мали змогу надавати ефективну допомогу», - зазначила Полонка.

Читайте також: Потяг-госпіталь за 25 рейсів перевіз понад тисячу поранених та хворих

За словами заступника голови Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) Джеймса Візерілла, Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій працюватиме з усіма партнерами, аналізуватиме ситуацію, надаватиме допомогу потребуючим.

«Для цього ми створили офіси по всій країні: у Вінниці, Києві, створюємо у Дніпрі та Одесі. Кожен з них є своєрідним хабом, який спрямований на те, аби забезпечувати зростаючі потреби в різних областях», - зазначив Візерілл.

Він наголосив, що кожен такий хаб працюватиме з міськими головами, керівниками ОВА та регіонами загалом, щоб вирішувати проблеми населення.

За словами Візерілла, створенням офісів з координації роботи міжнародних гуманітарних організацій ООН намагається організувати довготривалу систему допомоги Україні.

«Ми намагаємося забезпечити сталість системи, щоб не було, що сьогодні є допомога, а завтра її немає. Ми хочемо сформувати таку систему, яка може тривати певний період часу», - додав представник OCHA.

Читайте також: Військові хірурги почали широко застосовувати малоінвазивні операції

Як повідомляв Укрінформ, ООН доставлятиме гуманітарні вантажі по Україні за допомогою Uber.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-