Європейська федерація журналістів засудила російських пропагандистів

Європейська федерація журналістів засудила російських пропагандистів

Укрінформ
Конгрес Європейської федерації журналістів 14 червня схвалив Резолюцію «Щодо відповідальності російських журналістів за розпалювання війни».

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

«Перемога! Європа засуджує російських пропагандистів, що причетні до розпалювання ворожнечі проти українців, та до уможливлення вторгнення росії до України. Санкції, бойкот, відповідальність, розвінчування пропаганди та компенсації для українських ЗМІ за рахунок активів путінського режиму», - заявив Томіленко.

Він зазначив, що Конгрес Європейської федерації журналістів у вівторок схвалив Резолюцію «Щодо відповідальності російських журналістів за розпалювання війни» (проєкт документів подано Національною спілкою журналістів України).

У ній, зокрема, вказується, що деструктивна пропаганда, дезінформація та розпалювання ненависті до українців стали підготовкою до широкомасштабного російського вторгнення - нарівні з накопиченням танків, ракет, літаків і стягненням військових підрозділів до кордону з Україною.

Впродовж тривалого часу російська пропагандистська машина маніпулювала із суспільною свідомістю, в тому числі - в інформаційному просторі європейських країн. Деякі російські медіа фабрикували фейки, приховували важливу інформацію, чинили психологічний тиск на аудиторію, накладали табу на критику російського керівництва.

Активна участь російських пропагандистів у державній пропаганді і розпалюванні ворожнечі зробила можливим російське вторгнення до України.

«Головні провладні медіа брешуть про те, нібито росія веде «спеціальну військову операцію», а не повномасштабну війну в Україні. Вони приховують правду про воєнні злочини російських військових у Бучі, Маріуполі та інших українських містах - так само, як приховували правду про MH-17. Вони мовчать про те, що російські ракети та артилерія вбивають мирних мешканців. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ - телепрограми з Дмитром Кисельовим, Володимиром Соловйовим та Ольгою Скабеєвою сповнені ненависті до українців та закликів до знищення України», - зазначається в повідомленні.

Загальні збори ЄФЖ вітають рішення ЄС застосувати персональні санкції до російських ЗМІ, які беруть участь у створенні та поширенні пропаганди.

Загальні збори ЄФЖ засуджують причетність багатьох російських пропагандистів до широкомасштабної війни в Центральній Європі.

Читайте також: «Известия» Кабаєвої і путінський куратор так званих «Л/ДНР»: дайджест пропаганди РФ за 13 червня

Загальні збори доручають виконкому ЄФЖ:

звернутися до Європейської комісії із проханням включити до переліку осіб, щодо яких застосовуються санкції, не лише на прізвища, а на посади керівників державних ЗМІ російської федерації, а також їх безпосередніх фінансових партнерів; включити до переліку осіб, щодо яких застосовуються санкції, керівників федеральних та місцевих медіа, які брали участь у піар-кампанії так званої спецоперації.

А також звернутися до інституцій ЄС із закликом знайти швидкий та ефективний механізм відшкодування збитків, завданих українським медіа, за рахунок арештованих активів тих, хто несправедливо отримав вигоду від російського режиму.

Як повідомляв Укрінформ, країни-члени ЄС в рамках шостого пакету санкцій проти рф досягнули угоди, яка дозволить ввести часткове ембарго на купівлю російської нафти, відключити російський «Сбербанк» від міжнародної платіжної системи SWIFT та введе заборону ще трьох державних мовників рф.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-