Світ зворушує героїзм українського народу - Папа Франциск

Світ зворушує героїзм українського народу - Папа Франциск

Укрінформ
Папа Римський Франциск відзначив, що світ зворушує героїзм українського народу, який протистоїть російським військам у ході широкомасштабної агресії рф проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

«Це народ, який не боїться воювати. Це працьовитий народ, який, водночас, пишається своєю землею. Маймо на думці українську ідентичність. Нас зворушує бачити цей героїзм. Я хочу дійсно підкреслити цей момент: героїзм українського народу. Перед нашими очима – ситуація світової війни, глобальних інтересів, торгівлі зброєю та геополітичних завоювань, що тепер шматує геройський народ», - заявив Папа Римський.

За його словами, росіяни сильно помилилися в своїх розрахунках щодо України.

«Правдою є й те, що росіяни думали, що все закінчиться протягом тижня (в Україні – ред.). Але вони помилилися в розрахунках. Вони зустріли мужній народ, народ, який змагається за виживання та має за собою історію боротьби», - додав понтифік.

Франциск також вважає, що сьогодні третя світова війна вже оголошена.

Від відзначив, що кілька років тому йому спало на думку сказати, що ми переживаємо фрагментарну третю світову війну, яка відбувається шматками. «Отож, для мене сьогодні третя світова війна вже оголошена. Й це аспект, над яким потрібно замислитися. Що сталося із людством, що протягом століття має три світові війни?», - зазначив він.

Раніше речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що Україна має захищатися від російських військ, і українці роблять це у неймовірно вражаючий спосіб.

Читайте також: Папа Франциск і президентка Єврокомісії обговорили, як покласти край війні в Україні

Як повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Фото: Vatican Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-