Папа Франциск і президентка Єврокомісії обговорили, як покласти край війні в Україні

Папа Франциск і президентка Єврокомісії обговорили, як покласти край війні в Україні

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час зустрічі з президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Лаєн у Ватикані обговорили спільні зусилля, спрямовані на те, щоби покласти край війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

Як зазначається, розмова зі Святішим Отцем у п'ятницю, 10 червня, була присвячена питанню війни в Україні, кліматичним змінам та тривала приблизно 20 хвилин.

"Під час переговорів у Державному Секретаріаті йшлося про двосторонні стосунки та про спільні зусилля з метою покласти край війні в Україні, присвятивши окрему увагу гуманітарним аспектам і продовольчим наслідкам затягування конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Президентка Європейської Комісії прибула до Ватикану, щоб взяти участь у конференції «Відбудування майбутнього для людей і для планети», організованій Папською Академією Наук та громадською організацією «Bauhaus Earth». Це екологічний, економічний та культурний проєкт, спрямований на реалізацію Європейської Зеленої Угоди, метою якої є зробити Європу кліматично нейтральним континентом.

Читайте також: Папа Римський: Я хотів би в Україну, але треба почекати слушного моменту

У ході зустрічі Папа Франциск подарував Урсулі фон дер Лаєн бронзовий барельєф із зображенням рукостискання на фоні колонади Святого Петра, жінки з дитиною на руках і корабля з мігрантами, що супроводжується написом «Вкладімо в руки інші руки».

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск звернувся із закликом з нагоди 100 днів від початку широкомасштабної агресії проти України, закликавши до "справжніх переговорів" про припинення вогню і спинити моторошне знищення міст і сіл на сході України.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-