ООН доставлятиме гуманітарні вантажі по Україні за допомогою Uber

ООН доставлятиме гуманітарні вантажі по Україні за допомогою Uber

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) та глобальна транспортна платформа Uber оголосили про започаткування партнерства для доставки гумдопомоги по Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ООН.

Оскільки звичайні вантажівки з гуманітарною допомогою або інші великогабаритні транспортні засоби не можуть дістатися до деяких населених пунктів, розроблено спеціальні онлайн-додатки, які дадуть змогу ВПП краще координувати, відправляти й відстежувати невеликі автомобілі, що доставляють предмети першої необхідності зі складів, ідеться в повідомленні Всесвітньої продовольчої програми.

Зазначається, що завдяки цій співпраці ВПП вже доставила продовольство зі свого складу в Дніпрі.

Виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі зазначив, що компанія «дуже рада співпрацювати з ВПП для більш ефективного розподілу надзвичайної продовольчої допомоги по всій Україні».

«Використовуючи нашу технологію, ВПП тепер може планувати, відправляти, відстежувати й керувати поставками за допомогою мережі автомобілів і невеликих фургонів у кінцеві пункти розподілу в радіусі 100 кілометрів від складів ВПП по всій країні», - додав він.

Читайте також: З Аргентини прибув п'ятий вантаж гуманітарної допомоги для України

Раніше Uber пожертвував 250 тисяч доларів Всесвітній продовольчій програмі у США для реагування на надзвичайні ситуації в Україні.

Фото: WFP/Paul Anthem

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-