Через платформу United24 на підтримку України надійшли вже понад $52 мільйона

Через платформу United24 на підтримку України надійшли вже понад $52 мільйона

Укрінформ
Через фандрейзингову онлайн-платформу United24 станом на сьогодні, 7 червня, на підтримку України надійшли вже понад 52 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Місяць тому за ініціативи Президента Володимира Зеленського була створена фандрейзингова платформа United24. За цей час на підтримку України надійшло понад 52 мільйонів доларів — а це більше 1,5 млрд грн - на допомогу нашим захисникам, медичне обладнання та відбудову країни", — написав він.

Читайте також: У Вашингтоні презентували ініціативу Президента України United24

Федоров наголосив, що процес пожертвування є дуже простим: будь-хто може надіслати кошти в один клік із будь-якої точки світу – у криптовалюті або через PayPal, карткою або банківським переказом від одного долара до мільйона.

Кошти надходять на рахунки Національного банку України, закріплені за профільними міністерствами, тож, за словами очільника Мінцифри, "усе прозоро та ефективно".

Згідно з даними Федорова, на зібрані кошти вже вдалося закупити 35 тисяч шоломів, 30 тисяч бронежилетів, 7 спеціальних автомобілів для військових, 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легенів для медиків, які працюють у гарячих точках. "І це тільки початок", – додав міністр.

Також він нагадав, що нещодавно роскомнадзор заблокував сайт платформи для російських користувачів. Федоров переконаний: "це ще раз доводить, що ми рухаємося правильним шляхом".

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Очікується, що фандрейзингова платформа United24 стане "єдиним вікном" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим послом United24.

Станом на 5 червня на підтримку України через платформу United24 були зібрані понад 51,3 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-