На презентації United24 у США вишиванку Зеленського продали з аукціону за $100 тисяч

На презентації United24 у США вишиванку Зеленського продали з аукціону за $100 тисяч

Фото
Укрінформ
За сорочку, яку Президент України Володимир Зеленський одягав на День вишиванки, 19 травня, на благодійному аукціоні у столиці США заплатили 100 тисяч доларів.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Покупцем президентської вишиванки стала юридична компанія Asters USA. Аукціон відбувся в рамках презентації програми United24 в Українському домі у Вашингтоні.

"Сполучені Штати - це перша країна в якій ми робимо офіційну презентацію платформи United 24. Символічно, що ця презентація відбувається на 100-й день російської війни проти України". - розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

За її словами, партнером цієї ініціативи в США виступив Ukraine House.

"Відтак кошти на United 24 пересилаються через спеціальний рахунок Ukraine House. Люди які робитимуть пожертви отримають усі пільги в податковій сфері США, відповідно до місцевого законодавства", - пояснила посол.

Зазначається, що під час благодійного аукціону, окрім вишиванки Зеленського були продані футболки з підписами Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, в яких вони грали під час переможного матчу української збірної проти команди Шотландії 1 червня. Також, "з молотка" пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, який вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка, що на Київщині.

Читайте також: Зеленський закликав партнерів долучатися до платформи United24

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

В межах United24 запроваджено "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема, за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-