До Норвегії на спецлікування евакуювали українців, які постраждали внаслідок війни

До Норвегії на спецлікування евакуювали українців, які постраждали внаслідок війни

Фото
Укрінформ
Зі Львова до Норвегії евакуювали 11 цивільних, які внаслідок бойових дій зазнали поранень. Вони продовжать лікування і реабілітацію за кордоном.

Про це у Фейсбуці повідомило Міністерство охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

«Чергову групу українців, які постраждали від військової агресії рф, евакуйовано на спеціалізоване лікування до Норвегії. Загалом цього разу евакуйовано 11 цивільних, серед яких п’ятеро людей - зі складними мінно-вибуховими пораненнями, а також шестеро пацієнтів - із онкологічними захворюваннями, які потребують спеціалізованого лікування», - йдеться у повідомленні.

В Міністерстві зазначають, що серед пацієнтів Леонід Безкровний — дитячий лікар, ортопед-травматолог із Маріуполя, який 19 березня потрапив під ворожий обстріл, внаслідок чого отримав поранення. У районній лікарні йому прооперували нижню кінцівку, проте ранній післяопераційний період ускладнився тромбозом. Тому довелося ампутувати праве стегно на рівні верхньої третини.

Читайте також: На протезування за кордон евакуювали жінку, яка отримала важкі поранення під час обстрілу Лиману

«Лікар довгий час знаходився вдома і самостійно робив собі перевʼязки. Далі був довгий і важкий шлях виїзду на підконтрольну територію України, кількаденне очікування в підвалі можливості виїхати евакуаційними автобусами. Лікаря евакуювали до клініки Норвегії, де йому мають зробити реампутацію і протезування», - додали в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки так званому механізму солідарності, що створений в рамках Європейського механізму цивільного захисту, європейські лікарні у 13 країнах ЄС прийняли у себе 500 пацієнтів з України, які потребують термінової медичної допомоги або тривалого лікування та догляду.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-