Зеленський розповів американцям трагічну історію української медсестри

Зеленський розповів американцям трагічну історію української медсестри

Укрінформ
Україна та міжнародні партнери мають зробити все, щоб підтримати українських медиків під час повномасштабної війни.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив під час онлайн-виступу на презентації платформи United24 у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент розповів американцям історію медичної сестри Світлани Клименко, яка працює в лікарні міста Іванків поблизу Києва. 24 лютого, у перший день російського вторгнення, вона втратила чоловіка. Він працював фельдшером екстреної медичної допомоги та поїхав на виклик у тому районі, де російські війська намагалися наступати на українську столицю. Відтоді чоловік Світлани вважається зниклим безвісти. Крім того, за словами Зеленського, війна забрала ще одну найріднішу людину жінки – її сина, який загинув у Маріуполі.

Глава Української держави зазначив, що Світлана понад місяць провела в окупації, доки місто Іванків не було звільнене від російських загарбників. «Попри біль втрат вона не здалася. Вона виконувала свою роботу. Просто свою роботу. Увесь час окупації вона працювала в лікарні Іванкова й допомагала рятувати людей. Коли я зустрівся з нею нещодавно, вона сказала мені, що саме ця робота допомагала їй триматися. Порятунок інших став сенсом її життя. Світлана продовжує працювати й зараз», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликає мерів США розірвати зв’язки з російськими містами

Він підкреслив, що Світлана, як і тисячі лікарів та медичних сестер, з 24 лютого рятують людей: дітей, жінок, літніх людей, бо росія не шкодує нікого.

«Ми маємо зробити все, щоб їх підтримати. Щоб їм було чим лікувати, щоб їм було де лікувати, щоб у нас з'явилися броньовані швидкі, захищені від російських військ, які їх розстрілюють», - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Від «другої армії світу» лишилися тільки злочини, ганьба і ненависть - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами і почесними званнями 35 працівників екстреної медичної допомоги Київщини, Сумщини, Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини, Чернігівщини, Харківщини й Миколаївщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-