Єдиний телемарафон можна дивитися фактично в усьому світі - Ткаченко

Єдиний телемарафон можна дивитися фактично в усьому світі - Ткаченко

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що завдяки розширенню географії телемарафону “Єдині новини” його можна дивитися фактично в усьому світі.

Про це він сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“З перших днів війни працює єдиний телемарафон. Фактично, це добровільне об’єднання шести різних телеканалів, шести різних медіагруп, в тому числі й державних, і публічного мовника, які разом цілодобово ведуть мовлення. Також важливо сказати, що крім виробництва новин вдалося розширити серйозно географію розповсюдження телемарафону. Його зараз можна побачити фактично по всьому світу… У багатьох країнах цей телемарафон включають у кабельні мережі різні мовники”, - зазначив Ткаченко.

Він нагадав, що на третій тиждень війни перезапустили російськомовний канал UATV «FREEДОМ».

Читайте також: Очільниця «Детектор медіа» вважає, що у телемарафоні не вистачає незалежних експертів

“Це канал, який так само мовить по всьому світу, і в кабельних мережах... Ми бачимо, що увага до нього збільшується з кожним днем. Принаймні щодо переглядів у соціальних мережах ми бачимо вражаючі цифри - десь 40% переглядів з російської федерації”, - наголосив Ткаченко.

За його словами, на каналі є прямі включення, але "трішки інші спікери". "Ми намагаємося залучати в тому числі й опозиційних російських журналістів до цього телемарафону, вибудовувати довіру з російськомовною аудиторією по всьому світу”, - зауважив міністр.

Як повідомлялося, з 24 лютого розпочав мовлення національний телемарафон єдиних новин #UAразом. До створення новин долучаються Збройні сили України, РНБО, Офіс Президента та інші урядові структури, від яких залежить перебіг подій.

У березні 2022 року Україна запустила телеканал “FREEДОМ”, який мовить російською. Він націлений на створення інформаційного продукту, розрахованого на російськомовну аудиторію у воєнний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-