Австрія передала Україні десять автомобілів швидкої допомоги

Австрія передала Україні десять автомобілів швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
Австрійський Червоний Хрест передав Україні десять автомобілів швидкої допомоги.

Церемонія передачі відбулась у п’ятницю у Відні біля будівлі федеральної канцелярії за участю глави австрійського уряду, посла України та очільника австрійського Червоного Хреста, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні – 100-ий день війни. 100 днів страждань для людей, які живуть в Україні. 100 днів жахів війни. Але водночас - також 100 днів солідарності з Україною та її народом. І Австрія тут також відіграє свою роль як друг України. Ми хочемо не лише робити заяви про солідарність, а й надавати практичну допомогу у межах наших можливостей, передусім гуманітарну допомогу", - заявив канцлер Карл Негаммер.

Австрія передала Україні десять автомобілів швидкої допомоги / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Він нагадав, що раніше Австрія повідомила про намір прийняти на лікування 100 тяжкопоранених жінок і дітей з України. Також Україні були передані пожежні автомобілі, тепер – автомобілі швидкої допомоги від австрійського Червоного Хреста. Надалі машини будуть розподілені відповідно до потреб вже українським Червоним Хрестом. "Це початок допомоги, але не кінець", - запевнив Негаммер.

Читайте також: Австрія допомагає Україні касками та бронежилетами – канцлер

Очільник австрійського Червоного Хреста Геральд Шепфер зазначив, що 10 автомобілів, які передаються Україні, є "лише частиною допомоги". За його словами, пізніше до України буде поставлено ще 12 автомобілів.

Посол України в Австрії Василь Химинець подякував уряду та народу Австрії за солідарність і готовність допомагати нашій країні. Звертаючись до Негаммера, він сказав: "Ви були одним з перших глав урядів, хто подзвонив Президентові України через кілька годин після нападу росії, і чітко заявили, що Австрія буде стояти на боці України. І ця допомога – це також продовження втілення вашого діалогу з Президентом України. Ця допомога є дуже важливою, адже ми кожного дня бачимо як жорсткого діє росія проти українського народу".

Дипломат вказав на вчинені росією воєнні злочини та нагадав про Бучу, яка стала "уособленням усіх звірств росіян в Україні". "Але, на жаль, ми не знаємо, скільки ще таких Буч є в Україні, оскільки війна триває", - заявив Химинець.

Посол наголосив, що українці продовжуватимуть боротьбу. "Ми бачимо, що росія не має інтересу до якихось переговорів, і ми будемо далі боротися, допоки не визволимо свою територію. Це можливо. Але для цього ми потребуємо також допомоги, бо ми боремося не лише за свободу України, а й за свободу Європи", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше місто Відень передало Україні 16 пожежних і рятувальних автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-