З початку війни Україна отримала майже 400 тисяч тонн гуманітарних вантажів

З початку війни Україна отримала майже 400 тисяч тонн гуманітарних вантажів

Укрінформ
За час війни в Україну ввезли майже 400 тисяч тонн гуманітарних вантажів, серед яких товари першої необхідності, медичного призначення, продукти, засоби гігієни, одяг, взуття, а також майже 20 тисяч транспортних засобів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив в.о. голови Державної митної служби України В’ячеслав Демченко.

Він нагадав, що з початку війни уряд зняв бюрократичні обмеження та спростив ввезення на територію країни гуманітарної допомоги. І за підтримки міжнародних партнерів такі вантажі потрапляють в країну поза чергою - швидко та безперешкодно. Для цього оперативно налагодили зв'язок із митними адміністраціями суміжних країн.

“Від самого початку оперативно реагували на будь-яку інформацію та зауваження як від волонтерів, так і від наших військових та громадян, котрі потребували гуманітарної допомоги. Проводили спільні наради з волонтерами щодо покращення роботи митниці і пришвидшення проходження вантажів та автомобілів, які завозяться для потреб армії”, - розповів Демченко.

Він запевнив, що всі завдання, поставлені перед Державною митною службою, належним чином виконуються: армія забезпечується всім необхідним - від продуктів до озброєння і транспортних засобів, зроблено усе можливе для уникнення продовольчої кризи в країні. “Разом із Державною прикордонною службою та Нацполіцією впровадили механізми швидкого проходження та митного оформлення паливно-мастильних матеріалів (ПММ). У співпраці із закордонними колегами задіяли режим “зеленого коридору” для ввезення пального. Приміром, правоохоронці “висмикують” із черги бензовози та окремими коридорами пропускають їх першими. Так само першочергово наші європейські колеги випускають автоцистерни зі своїх країн. Українська митниця напрацювала низку інших рішень, які допоможуть наситити ринок ПММ”, - додав Демченко.

Читайте також: СБУ викрила на махінаціях з гуманітарними «швидкими» заступника голови Чернівецької ОВА

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт про зміни до Митного кодексу, необхідні для забезпечення міжнародного застосування NCTS (New Computerized Transit System, Нова комп'ютеризована транзитна система) та розширення імплементації положень митного законодавства ЄС. Документ передадуть на розгляд парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-