Папа Римський закликав не використовувати зерно як зброю

Папа Римський закликав не використовувати зерно як зброю

Укрінформ
Папа Римський Франциск у середу, 1 червня, звернувся із закликом щодо ситуації з експортом зернових з України, блокування якого росією створює загрозу голоду в багатьох частинах світу.

Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

«Викликає велику тривогу блокування експорту зерна з України, від якого залежить життя мільйонів людей, особливо в найбідніших країнах. Звертаюся із палким закликом зробити все можливе для того, щоби розв’язати цю проблему і щоб гарантувати загальнолюдське право на харчування. Будь ласка, не використовуйте зерно, основний продовольчий продукт, як зброю на війні!» – закликав понтифік.

Раніше лідери країн Європейського Союзу засудили росію за провокування глобальної продовольчої небезпеки та закликали кремль негайно припинити блокаду транспортних шляхів України, що не дозволяє вивезти українське зерно на світові ринки.

Читайте також: ЄС засудив росію за провокування глобальної продовольчої кризи

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що загарбники вкрали на тимчасово захопленій території України щонайменше пів мільйона тонн зерна і шукають способи, як нелегально його продати.

Через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-