В Україні діють п'ять міжнародних програм підтримки переселенців на ₴10 мільярдів

В Україні діють п'ять міжнародних програм підтримки переселенців на ₴10 мільярдів

Укрінформ
В Україні діють п'ять програм міжнародних організацій щодо підтримки внутрішніх переселенців на суму понад 10 млрд гривень.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки ефективній взаємодії Кабінету Міністрів та міжнародних організацій вдалося запустити ще п'ять програм підтримки внутрішніх переселенців. Це програми з ООН, ЮНІСЕФ, Червоним Хрестом. Вони схожі за принципом з урядовими програмами й передбачають виплати по 2,2-2,5 тис. гривень для найбільш вразливих категорій громадян. Важливо, що ідеться не лише про переселенців, а й загалом про підтримку багатодітних родин, пенсіонерів із мінімальними доходами, одиноких матерів, людей з інвалідністю. Нам вдалося досягнути домовленості про фінансування всіх цих програм на суму понад 10 млрд гривень для підтримки більш ніж 2 мільйонів українських громадян», - зазначив Шмигаль.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Уряд з березня втілює у життя програму Президента України з допомоги українцям, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії. Держава виплатила кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень та 3 тисячі гривень на дитину.

Читайте також: Громада на Полтавщині створила е-базу житла для переселенців - U-LEAD

Також діє програма працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. гривень за кожного працевлаштованого.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-