Прага прийняла понад 80 тисяч біженців з України

Прага прийняла понад 80 тисяч біженців з України

Укрінформ
До столиці Чехії наразі прибули понад 80 тисяч українських біженців, серед них 35 тисяч жінок у віці 18-64 років та 28 тисяч дітей і підлітків до 18 років

Про це повідомляє Еспресо із посиланням на Еurocities, передає Укрінформ.

За словами спеціаліста з інтеграції іноземців у Празі Яна Яноушека, місто не мало "багато досвіду в підтримці біженців, оскільки це завжди було обов’язком національного уряду, Міністерства внутрішніх справ".

Видання повідомляє, що у Празі функціонують 57 міських районів зі своїм політичним керівництвом, організаціями та бюджетом. У місті працюють над створенням координаційної групи, щоб консультувати, надавати певну допомогу муніципалітетам та знайти шлях для спільної роботи всіх муніципалітетів.

Читайте також: Кулеба подякував Чорногорії за солідарність, прийом біженців і приєднання до санкцій

Вони також вивчають, як інформувати біженців про їхні права, куди звертатися за допомогою. Місто також планує звертатися до біженців за допомогою соціальних мереж, а не чекати, поки вони звернуться до міста. Також влада міста планує запропонувати фінансові стимули для тих, хто надає підтримку біженцям.

За даними видання, Прага з населенням 1,2 мільйона людей до кризи українських біженців прийняла близько 240 000 мігрантів, тобто 20% населення міста мали мігрантське походження. Близько 67 000 цих мігрантів були українцями, які жили в місті за бажанням, а не через потребу рятуватися від війни.

Читайте також: Естонія прийняла вже майже 40 тисяч українських біженців

Як повідомляв Укрінформ, кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були залишити свої домівки та виїхати за кордон, сягнула понад 6,5 мільйона осіб.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-