Ліберецький край Чехії перерахував Вінниччині €1 мільйон допомоги

Ліберецький край Чехії перерахував Вінниччині €1 мільйон допомоги

Укрінформ
Ліберецький край Чеської Республіки перерахував Вінниччині мільйон євро фінансової підтримки.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«1 мільйон євро для Вінниччини перерахував Ліберецький край Чеської Республіки - це значна фінансова підтримка від багаторічного партнера Вінницької області», - написав Борзов.

Він зазначив, що Вінниччина вже отримала чотири партії гуманітарної допомоги з Ліберецького краю, зокрема, медикаменти та медичні засоби для госпіталів, де лікуються поранені військові і цивільні. Окрім того, пожежники Ліберецького краю передали своїм колегам-вінничанам 400 комплектів спецодягу, а також продукти харчування, засоби гігієни, одяг і ковдри для вимушених переселенців.

Наразі у цьому краї Чеської Республіка перебувають 50 дітей-сиріт із вінницьких закладів, евакуйованих ще у березні.

Читайте також: Чехія передала Україні ударні гелікоптери

Начальник ОВА подякував за підтримку всім мешканцям Ліберецького краю в особі представників з питань гуманітарної допомоги Україні, які перебувають на Вінниччині з робочим візитом.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-