путін не наважився б на повномасштабне вторгнення, якби Україна була в ЄС – Мережко

путін не наважився б на повномасштабне вторгнення, якби Україна була в ЄС – Мережко

Укрінформ
Президент російської федерації володимир путін не наважився б на повномасштабне вторгнення, якби Україна була членом Європейського Союзу.

Таке переконання голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Вступ до ЄС для України – це не лише питання престижу чи економічного добробуту, це – питання безпеки. Я переконаний, якби Україна була членом ЄС, путін навряд би вирішив розпочати повномасштабне вторгнення. Він би розумів, якщо країна є членом Євросоюзу, за нею стоїть економіка, сила та дипломатія 27 європейських держав», – зауважив політик.

Він поінформував, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітет ВР з питань європейської інтеграції проводять спільні засідання і постійно звертаються до парламентаріїв світу з проханням підтримати Україну на шляху до Євросоюзу.

Читайте також: Моральні авторитети закликають парламенти країн ЄС підтримати заявку України на отримання статусу кандидата

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника.

Глава Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Єврорада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі у червні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-