Німеччина може прискорити визнання профкваліфікації українців

Німеччина може прискорити визнання профкваліфікації українців

Укрінформ
В Міністерстві освіти ФРН закликають без бюрократії визнавати професійну кваліфікацію українців, аби прискорити їх інтеграцію на ринку праці Німеччини.

Про це заявила міністр освіти Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінґер в інтерв'ю німецькій газеті Augsburger Allgemeine, передає Укрінформ з посиланням на DW.

За словами Штарк-Ватцінґер, Німеччина має активно підтримувати бажання українських біженців працювати, однак для визнання профкваліфікацій необхідна велика стандартизація та уніфікація у землях. Крім того, розглядається варіант отримання посткваліфікації вже після влаштування на роботу.

Вона також додала, що Німеччина зміцнює співпрацю з міністерством освіти та науки України, щоби дати можливість українським дітям отримати атестат про закінчення школи, який визнається в Україні.

"Ми хочемо дати дітям і молоді, які до нас звертаються, не тільки захист, але й перспективу", - наголосила Штарк-Ватцінґер.

В ідеалі, вони повинні також отримувати онлайн уроки з України на додаток до німецької школи, додала міністр. Наразі, повідомила вона, федеральний уряд та землі ведуть інтенсивний обмін думками з міністром освіти України Сергієм Шкарлетом, аби "знайти добрий баланс між інтеграцією в німецьку систему освіти та збереженням української ідентичності".

Читайте також: Переселенці зможуть отримувати грошову допомогу під час евакуації на вокзалах

За даними міністерства освіти Німеччини, від початку війни росії проти України до німецьких шкіл зараховано понад 90 тисяч українських учнів.

Німеччина нещодавно попередила, що продовжує строк безвізового перебування українців до 31 серпня.

В Берліні до початку війни мешкало 24 тисячі українців, після 24 лютого в столицю ФРН прибуло щонайменше 100 тисяч біженців. Допомогою їм опікуються у Німеччині, окрім державних і земельних структур, близько 400 організацій, фондів і компаній.

Загалом у Німеччині кількість біженців з України перевищила 218 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-