Переселенці зможуть отримувати грошову допомогу під час евакуації на вокзалах

Переселенці зможуть отримувати грошову допомогу під час евакуації на вокзалах

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" та АТ "Укрпошта" забезпечать внутрішньо переміщеним особам отримання грошових виплат від держави безпосередньо на вокзалі під час евакуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрзалізниця у Телеграмі.

"Відтепер українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, а також міст в окупації або оточенні, зможуть отримати від держави грошову допомогу безпосередньо під час евакуації. Для цього Укрзалізниця передає дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з Укрпошти, для яких вже облаштовано пункти видачі готівки на вокзалі у Львові. Невдовзі перелік вокзалів розшириться", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це спільний проєкт Офісу Президента, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики, Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці та Укрпошти. При цьому програма доповнює вже запущену раніше за підтримки ОПУ програму "Там, де вас чекають", яка дозволяє вже в потязі підібрати та замовити варіанти тимчасового розселення.

Читайте також: У Львові відкрили ще одне модульне містечко для переселенців

Згідно з повідомленням, відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують під час руху евакуаційних потягів. При цьому вказується кількість дітей та дорослих. Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти.

В Укрзалізниці нагадують, що людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3000 гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 гривень на кожну людину, старшу 18 років. Пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис. грн.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації відновило комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб у Дії, відтепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи і соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-