Понад 900 українців перебувають на лікуванні у країнах ЄС – Ляшко

Понад 900 українців перебувають на лікуванні у країнах ЄС – Ляшко

Укрінформ
Станом на сьогодні більше 100 українців перебувають на лікуванні у Німеччині, ще 800 - у клініках інших країн Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за підсумками зустрічі з послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен.

«Німеччина продовжує підтримувати Україну в протистоянні російській агресії. Радий був вітати Надзвичайного і Повноважного посла Німеччини в Україні пані Анку Фельдгузен з поверненням до Києва. Під час зустрічі висловив подяку уряду Німеччини за допомогу, яку ми маємо від німецьких колег. А це і лікарські засоби, розхідні матеріали, медичне обладнання та досвід німецьких лікарів. Але найбільша наша цінність – це українці, які наразі мають можливість безкоштовно лікуватися у клініках Німеччини», - зазначив Ляшко.

За його словами, щотижня МОЗ відправляє українських поранених та хворих спеціальним медичним авіарейсом Luftwaffe Збройних сил Німеччини до шпиталів країни. «Сьогодні більше 100 українців перебувають на лікуванні у Німеччині та близько 800 у клініках ЄС, і це надзвичайна підтримка для нашої системи охорони здоров’я», - заявив Ляшко.

Читайте також: Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Міністр повідомив, що під час зустрічі обговорили також інші важливі напрямки для співпраці: можливість протезування постраждалих від війни українців в Німеччині; локалізацію виробництва протезів на території України для подальшого обслуговування встановлених за кордоном протезів українцям; обмін досвідом у лікуванні опікових травм та підтримка українського опікового центру; використання технологій телемедицини під час консультацій складних випадків травми та політравми; участь у розвитку мережі закладів охорони здоров’я в рамках відбудови України.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я України та Всесвітня організація охорони здоров’я працюватимуть над розвитком програми надання психологічної допомоги українцям, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-