Єднання українців буде запорукою нашого сталого розвитку – Сеітаблаєв

Єднання українців буде запорукою нашого сталого розвитку – Сеітаблаєв

Укрінформ
Необхідна стратегія повернення тимчасово окупованих територій і людей, які там живуть, оскільки жахливо, коли, як у Криму, наших дітей виховує ворог.

На цьому наголосив український актор та режисер, боєць підрозділу ТрО Ахтем Сеітаблаєв на брифінгу «Діячі української культури на захисті держави» у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Щодо настроїв у Криму… Там важкий кожен день, особливо в певних умовах, в певній атмосфері, коли люди знають, що твоя дитина зараз піде до школи, де до того, як сяде за парту, їй знову розповідатимуть, що президентом країни є путін, що Крим – це росія, що ніякого стосунку до України він не має, що будуть змушувати співати гімн росії при піднятті «флага». Це кожного дня в загальноосвітній школі. Це жахливо, коли твоїх дітей виховує твій ворог. І, розуміючи це, ми мали би ще на вчора розробити стратегію повернення не тільки територій, а й тих, за кого варто боротися», - підкреслив Сеітаблаєв.

Читайте також: Мотузяник: Основна мета ворогаоточити сили ОС і забезпечити сухопутний коридор до Криму

Він додав, що на колаборантів чекає невідворотне покарання, і вони про це добре знають.

«Тим, хто залишаться, я запропонував би відомий інструментарій: якщо хочеш жити в цій країні, складаєш іспит на знання державної мови та історії. Якщо не згоден або не складаєш - ти можеш мешкати тут, сплачуючи податки, отримувати соціальні пільги, але не можеш бути у владі, обирати владу, бути власником якогось підприємства. Якщо ти не поважаєш країну, в якій живеш, і не здатен опанувати мову країни, - це зневага», - заявив режисер.

Водночас він зауважив, що події війни змінили багатьох людей, зокрема тих, які вважали себе поза політикою.

«Напевне, ваше світосприйняття зміниться, якщо до вашого двору прилетить 120-ий міліметр (снаряд калібру 120 мм – ред.). Ми бачимо, що багато людей, які вагалися, сьогодні вже визначилися. Деякі служать в ЗСУ, деякі стали волонтерами. Я би дуже хотів, аби це справжнє політичне єднання українців відбувалося й надалі. Це буде запорукою нашого сталого розвитку, запорукою того, що ми врешті-решт побудуємо країну, в якій будуть жити наші діти», - резюмував Сеітаблаєв.

Читайте також: Окупаційні війська зазнали таких втрат, яких рф не бачила десятки років у різних війнах - Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-