Гуманітарні організації ООН менш як за місяць зібрали для України $1,3 мільярда

Гуманітарні організації ООН менш як за місяць зібрали для України $1,3 мільярда

Укрінформ
Гуманітарні організації ООН менш як за місяць після оприлюднення нового заклику про надання допомоги Україні зібрали 1,3 млрд. доларів США, що становить 60 відсотків від запитаної суми.

Про це сказав представник Управління ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу на пресконференції на тему: «Гуманітарна криза в Україні під час війни та дії ООН у напрямку її подолання», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ООН і гуманітарні партнери… опублікували заклик про збір допомоги для України на суму 2, 25 млрд. доларів. Ми вже отримали 1, 3 млрд, тобто 60 відсотків від запитаної суми, це дає змогу організувати гуманітарне реагування», - сказав Абреу.

Він додав, що, оскільки війна в Україні не завершується завтра, можливо, ООН доволі скоро перегляне ці цифри і оприлюднить новий запит про допомогу.

Представник Управління ООН з гуманітарних питань також поінформував, що грошовою допомогою від системи ООН наразі вже охоплено 700 тис. тимчасово переміщених осіб в Україні. За його словами, після певних затримок на початку програми, пов’язаних із налагодженням системи реєстрації, гуманітарні організації системи ООН вийшли на «дуже добрий масштаб розширення цієї допомоги» і планують щотижня збільшувати кількість охоплених нею людей.

Читайте також: В ООН закликають гарантувати виїзд цивільних із зони бойових дій у будь-яку сторону

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня гуманітарні організації ООН поширили новий заклик про надання допомоги Україні в обсязі 2,25 млрд доларів США. Зібрані кошти підуть на допомогу 8,7 млн ​​людей, більша частина з яких – жінки. Допомога передбачає, зокрема, доставку гуманітарних вантажів до найбільш постраждалих районів та грошових виплат переміщеним особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-