Під офісом ООН у Відні відбувся пікет із закликом врятувати захисників Маріуполя

Під офісом ООН у Відні відбувся пікет із закликом врятувати захисників Маріуполя

Фото
Укрінформ
Українська громада Відня провела пікет під штаб-квартирою ООН із закликом врятувати українських захисників, заблокованих окупаційними військами на зруйнованому заводі "Азовсталь".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Близько сотні українців зібралися біля входу до Віденського міжнародного центру (VIC), де розташована також одна із штаб-квартир Організації Об’єднаних націй. З національними прапорами в руках та на плечах, українці тримали в руках плакати "Врятуйте "Азов!", "Врятуйте Маріуполь!", "ООН, будь хороброю як Україна!", "Екстракція "Азову"!", "Врятуйте "Азовсталь" прямо зараз!", "Зупиніть геноцид України!", "Врятуйте людей з "Азовсталі", "росія, повертайся назад в пекло". На одному з плакатів також вказувалося на те, що навіть Гітлер дозволив екстракцію військових під час Другої світової війни з Дюнкерка у 1940 і містився заклик до ООН та МКЧХ: "Ви можете зробити це знову".

У перерві між виступами спікерів активісти гучно скандували "Врятуйте Маріуполь! Врятуйте "Азовсталь"!".

"ООН була створена для того, щоб забезпечити існування людей в мирі і щоб більше ніколи не було світових війн. На жаль, мир зараз порушено росією. І ООН зробила замало, щоб цьому запобігти. Ми спілкувалися з високопосадовцями цієї організації і вони сказали, що, на жаль, ми зробили замало і ми б хотіли зробити більше. І ми для того сьогодні тут, щоб дати їй цей мандат довіри від нас. Зробіть вже щось нарешті!", - заявив організатор акції Андрій Каріоті.

Пікет під офісом ООН у Відні із закликом врятувати Маріуполь / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Він додав, що саме ООН мала б зараз зробити більше для порятунку українських захисників "Азовсталі": "Організація має 40 тис. співробітників у в усьому світі, але ми бачимо, що цих 40 тис. людей недостатньо, щоб врятувати хоча б одну тисячу людей, як знаходяться зараз на "Азовсталі". Будь-ласка, зробіть все, що треба, ми вас в цьому підтримуємо!".

Читайте також: З «Азовсталі» виїхали більше десяти автобусів з українськими військовими - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, в укриттях заблокованого металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Україна долучає низку країн та організацій до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з «Азовсталі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-