Український народ завоював серця та уми всього світу – постпред США при ООН

Український народ завоював серця та уми всього світу – постпред США при ООН

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський показав усьому світові, як виглядає справжнє лідерство, вважає постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила у Нью-Йорку на церемонії відкриття Школи міжнародних та громадських відносин Колумбійського університету.

«Президент Зеленський показав усьому світові, як виглядає справжнє лідерство. Він використав свій потужний голос та приклад, аби залучити нас до захисту України. І саме це ми зробили в Організації Об'єднаних Націй – де видворили росію з Ради з прав людини та 140 голосами держав-членів проголосували за засудження й ізоляцію рф», - сказала вона, зірвавши оплески студентів та всіх присутніх.

Читайте також: Зеленський обговорив із очільницею МВФ фінансові потреби України

За її словами, український народ «завоював серця та уми всього світу, оскільки доблесно бореться за свій суверенітет, за свою гідність, за свою і нашу демократію».

Водночас, додала вона, тягар путінської війни несуть не лише прості українці, а й журналісти, «які, ризикуючи життям, висвітлюють жахи цієї війни».

Війна, яку веде росія, також завдає шкоди далеко за межами України, зазначила Томас-Грінфілд, наголосивши на загостренні проблем продовольчої безпеки.

Читайте також: Зеленський хоче розширити географію своїх виступів на парламенти країн Африки та Азії

«Це тому, що путінські збройні сили не дають українським фермерам збирати врожай, руйнують українську інфраструктуру та зерносховища. росія бомбила кораблі, що перевозили товари з Чорного моря, та заблокувала основні порти України. Надходять повідомлення, що росія краде українське зерно», - сказала вона.

За її словами, люди по всьому світу, особливо в африканських країнах та на Близькому Сході, страждатимуть і навіть голодуватимуть унаслідок цієї жорстокої війни.

Читайте також: Зеленський звернеться до студентів провідних вишів США й Канади

На її переконання, те, що відбувається в Україні, - це справді глобальна криза, для розв’язання якої потрібні глобальні рішення та глобальне лідерство.

19 травня питання глобальної продовольчої кризи розглядатиметься на засідання Ради Безпеки ООН, у якому очікується участь держсекретаря США Ентоні Блінкена.

З 24 лютого в Україні триває російська військова агресія. Влада, армія, український народ мужньо протистоять ворогові, завдаючи йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-