У польських школах вже понад 200 тисяч українських дітей - Зеленська

У польських школах вже понад 200 тисяч українських дітей - Зеленська

Укрінформ
У польських школах навчається вже понад 200 тисяч українських дітей.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В Україні кажуть: обирай не житло, обирай сусіда. На жаль, із країнами це неможливо. Але як Україні пощастило з Польщею. Вона не просто прийняла найбільше наших біженців (понад 3 мільйони, це ніби три міста переїхало), а й надала їм права на медицину та освіту. У польських школах уже понад 200 тисяч наших учнів", - написала Зеленська.

За її словами, Польща прийняла на лікування сотні українських дітей з онкологією в межах спільних «рейсів життя» зі Львова. Також вона зазначила, що понад 2500 малюків народили українки, яким довелося виїхати до цієї країни.

Читайте також: Як отримати допомогу на дітей: Зеленська опублікувала інтернет-адреси для батьків

"Усе це ми обговорили сьогодні з пані Агатою Корнгаузер-Дудою, першою леді Польщі, під час відеоспілкування. Вона каже, що пишається співвітчизниками, які «відкрили свої серця та домівки для сестер і братів» з України. Сама ж не тільки допомагає українцям у Польщі (президентське подружжя навіть віддало нашим громадянам під оселі три свої резиденції!), а й відвідала Україну – Чернівці та Кам’янець-Подільський", - написала дружина глави Української держави.

Зеленська запропонувала першій леді Польщі долучитися до національної програми психологічної допомоги. Вона зауважила, що через російську агресію маленькі й дорослі українці переживають справжній жах, і щоб подолати травми, потрібні найкращі психологічні практики світу.

"А ще запропонувала пані Агаті взяти під патронат ініціативу «Книжки без кордонів» на території Польщі, щоб у кожної української дитини за кордоном з’явилася книжка рідною мовою. Наші видавці надають макети, а іноземні їх друкують. Дуже рада, що вона погодилася. Пані Агата – з літературної родини й сама філологиня, тож під її керівництвом усе вийде якнайкраще. Дякую, Польща! Те, що ви для нас робите, – це більше ніж допомога. З такими друзями точно переможемо", - додала перша леді України.

Читайте також: Польща хоче допомогти Україні експортувати збіжжя за кордон

Як повідомлялося, польський національний поштовий оператор Poczta Polska випустив поштову марку із зображенням Президента України Володимира Зеленського. Кілька марок вже передали з Кракова до Львова.

Фото: Олена Зеленська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-