Нідерландці запрошують біженців з України на домашню вечерю

Нідерландці запрошують біженців з України на домашню вечерю

Укрінформ
У Нідерландах, щоб допомогти українським біженцям адаптуватися та познайомитися з нідерландською культурою, запустили ініціативу – запросити українських біженців додому на вечерю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на організацію Stichting Eet Mee, яка допомагає влаштовувати благодійні вечері.

“У багатьох містах країни відкрито центри прийому біженців з України. Щоб вони мали можливість зустрітися з місцевими мешканцями у домашній атмосфері, Eet Mee допомагає організувати таку вечерю з українцями. Для людей, які проживають у Нідерландах, - це можливість підтримати та зробити щось тепле та хороше для українських біженців”, - йдеться на сайті організації.

Зазначається, що багато небайдужих нідерландців раді запросити до себе додому біженців з України, щоб поділитися своїм теплом, пригостити смачною їжею та просто поговорити. Також є родини, які пропонують приготувати щось разом, поділитися рецептами традиційних страв одне з одним.

Читайте також: У Нідерландах українські артисти влаштували благодійне циркове шоу

Для того, щоб піти в гості, українцям треба зареєструватися на сайті, вказати кількість людей, які прийдуть на вечерю, місто та обрати бажаний день. Потім з ними зв’язуються організатори та безпосередньо господарі, які кличуть на вечерю. Господарі також мають забрати своїх гостей машиною, громадським транспортом чи прийти по них пішки, а після вечері - допомогти повернутися назад.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністерства юстиції та безпеки Нідерландів, зараз у країні офіційно зареєстровані майже 56 тис. біженців з України.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: eetmee.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-