Платформа United24 за перший тиждень зібрала понад $25 мільйонів

Платформа United24 за перший тиждень зібрала понад $25 мільйонів

Укрінформ
На рахунки Національного банку України за перший тиждень роботи платформи United24 надійшли $25 804 580.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

“Завдяки вашій підтримці на рахунки Національного банку України надійшло 25 млн 804 тисячі 580 доларів. Пожертви на підтримку України надійшли з 72 країн світу. Серед найактивніших донорів — США, Велика Британія, Франція, Канада, Німеччина і, звичайно, Україна”, - написав Федоров.

Окрім того, через партнерський фонд Ukraine House зібрали 735 тис. 673 долари. А ще 362 тис. 379 доларів надійшли в криптовалюті через платіжну компанію Whitepay. Вони надійдуть на рахунки НБУ найближчим часом і надалі відображатимуться у звітності.

Федоров повідомив, що протягом перших семи днів кошти накопичувалися на рахунках НБУ. Тепер вони розподілятимуться міністерствами на найважливіші потреби України.

Читайте також: Для ЗСУ через «Дію» вже зібрали 300 мільйонів гривень

“Відсьогодні звіти НБУ про кількість зібраних коштів оновлюватимуться щодня. Перший звіт міністерств про призначення та розподіл коштів буде опубліковано рівно за тиждень, 19 травня”, - заявив очільник Мінцифри.

Також він подякував за допомогу кожному.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи United24. Перша її складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. На онлайн-платформі можна в один клік пожертвувати кошти на допомогу українським захисникам, мирним жителям та на відбудову країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-