У Франції вийшла друком збірка ключових промов Зеленського

У Франції вийшла друком збірка ключових промов Зеленського

Укрінформ
Французьке видавництво Grasset публікує у середу, 11 травня, збірку ключових промов Володимира Зеленського, виголошених від початку вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Про це повідомляє TF1 Info, передає Укрінформ.

Збірка “За Україну” (220 сторінок) складається з 23 промов, "найбільш значущих з-поміж тих, які Президент Зеленський виголосив з моменту початку війни", - повідомляє видавництво. Ціна збірки - 10 євро.

“Тут містяться драматичні промови першого дня, великі виступи перед інституціями: американським Конгресом, парламентами Франції та Британії, а також звернення до українського населення, які транслюються в соціальних мережах”, - зазначається в повідомленні.

Ініціатива видавництва, що отримала зелене світло від української влади “на основі авторизованих текстів”, є “першим світовим виданням промов Зеленського”, кажуть у Grasset. Усі доходи від продажу планується пожертвувати на підтримку українського народу.

Промови Президента України перекладені з англійської. “Ідея опублікувати цю книгу виникла у мене на початку березня”, -  зазначив видавець Шарль Данціг.

Читайте також: Зеленський звернувся до народів України та Британії: Ми дійсно потужно захищаємо свободу в Європі

“Представники українського Президента передали мені свою згоду та офіційний текст англійською мовою”, - додав він.

Як зазначається, та обставина, що за основу було взято англійські переклади, дозволила прискорити переклад французькою, а також передбачити в короткостроковій перспективі публікації по всьому світу, враховуючи дефіцит українських перекладачів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-