У Софії відбулася багатотисячна хода під гаслом

У Софії відбулася багатотисячна хода під гаслом "Ні - російському фашизму!"

Фото, відео
Укрінформ
У Софії 9 травня відбулася багатотисячна хода на підтримку України під гаслом "Ні - російському фашизму!"

Про це Укрінформу розповіла активістка української громади в Болгарії Анастасія Симуха.

«Близько 20 тисяч учасників із прапорами України, Болгарії, Євросоюзу пройшли від центра Софії до посольства росії у Болгарії, де влаштували мітинг», - розповіла Анастасія Симуха.

Перед посольством росії в Болгарії учасники скандували: "Вбивці!", "Червоне лайно!", на фасад будівлі проєктували синьо-жовтий прапор, обличчя путіна та Гітлера.

Також учасники зробили зупинку перед Адміністрацією президента Болгарії, де скандували: "Тут вам не Москва!, "Відставку Радеву!", "Ганьба!", "Слава Україні".

Багатотисячна хода на підтримку України у Софії 9 травня / Фото: Ventzislav Dikov

Як повідомлялось, 9 травня українські активісти у Варшаві завадили російському послу в Польщі Сергію Андрєєву покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів: його облили штучною кров’ю.

Як пише ІМІ, прямо під час інтерв’ю на радіо до одної з організаторок акції Ірини Земляної підійшли польські правоохоронці. Вони взяли в неї паспортні та контактні дані. Також дані взяли в інших учасників акції.

Читайте також: Польські політики про інцидент з послом рф: Ми розуміємо емоції українців

В свою чергу, польські урядовці і політики називають дії посла росії в Польщі Сергія Андрєєва, який у понеділок намагався покласти вінок до монумента радянським солдатам “провокативними”, а реакцію українців і українок на це “зрозумілою”.

 Фото: Ventzislav Dikov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-