У МОЗ розповіли біженцям все про медичну допомогу за кордоном

У МОЗ розповіли біженцям все про медичну допомогу за кордоном

Укрінформ
Національна служба здоров’я Україна дала рекомендації, як українцям отримати медичну допомогу за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це НСЗУ повідомляє у Телеграмі.

«За даними ООН, близько 5,5 млн українців залишили свої домівки через війну та виїхали за кордон. Всі ці люди, перебуваючи не в Україні, потребують тієї чи іншої медичної допомоги. Саме тому МОЗ розпочало збір інформації про те, як вимушеним переселенцям за кордоном отримати безоплатну медичну допомогу», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, МОЗ зібрав інформацію про медичні послуги для вимушених переселенців, які перебувають в Польщі, Словаччині, Німеччині, Франції, Чехії, Румунії, Словенії та Молдові. Перелік країн постійно доповнюється.

Перейшовши за посилання bit.ly/36ZnrpR, можна дізнатися: на який перелік медичних послуг можуть розраховувати українці в країнах Європи; про правила отримання цієї медичної допомоги; про перелік документів, необхідних для звернення в медичні заклади кожної з країн; верифіковані контакти медичних закладів.

Крім того, інформацію про те, де отримати консультації лікаря українською мовою; як оформити рецепт на ліки та багато іншого.

Проєкт реалізовано за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна.

Читайте також: На захоплених рф територіях катастрофічна ситуація з медициною - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни українці звернулися до лікарів понад 11 млн разів. ТОП-5 лікарів за кількістю візитів: сімейний лікар, педіатр, акушер-гінеколог, терапевт, невролог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-