На захоплених рф територіях катастрофічна ситуація з медициною - Зеленський

На захоплених рф територіях катастрофічна ситуація з медициною - Зеленський

Укрінформ
російські загарбники спричинили на тимчасово захоплених територіях України катастрофічну ситуацію з доступом до медичних послуг і ліків, у людей немає найнеобхіднішого.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на благодійному вечорі Brave Ukraine під час онлайн-виступу, що транслювався в ефірі єдиного інформаційного марафону "UAразом", повідомляє Укрінформ.

«У тимчасово окупованих районах України на сході і на півдні катастрофічна ситуація з доступом до медичних послуг і ліків, не вистачає навіть найпростіших препаратів. росія принесла в Україну та Європу такі проблеми, які ми уявити не могли ще кілька місяців тому – це фактично повна відсутність лікування хворих на рак, це вкрай ускладнений чи повністю відсутній доступ до інсуліну для хворих на цукровий діабет, це неможливість провести хірургічні операції. Це навіть просто нестача антибіотиків», - сказав він.

Читайте також: З «Азовсталі» цього тижня евакуювали 150 людей, з Маріуполя й околиць ще 300 – Зеленський

Також Президент розповів, що із початку повномасштабного вторгнення російські війська знищили або пошкодили майже 400 закладів охорони здоров’я, а саме: лікарні, пологові будинки, амбулаторії тощо.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-