Через агресію рф змінив назву музей у будинку, де підписали акт про капітуляцію Німеччини

Через агресію рф змінив назву музей у будинку, де підписали акт про капітуляцію Німеччини

Фото
Укрінформ
Німецько-російський музей у берлінському районі Карлсгорст напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні змінив назву.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ще 7 травня перед будинком, у якому в ніч на 9 травня 1945 року було підписано акт про капітуляцію нацистської Німеччини, значилася стара назва, а 8 травня вже нова – «Місце капітуляції, травень 1945 року».

Співробітники музею підтвердили, що зміна назви відбулася через війну в Україні.

Окрім того, з чотирьох прапорів, які десятиліттями майоріли перед будівлею, серед них російських і білоруський, наразі залишився лише один – український.

На стенді поруч – заклик до гуманітарної допомоги Україні.

Цього року в музеї не було влаштовано великих меморіальних заходів. Рік тому федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр особисто відкривав фотовиставку про в’язнів нацистських концтаборів. Учора, 9 травня біля будинку чергувала поліція.

Варто зауважити, що зміни назви музею не один рік вимагав посол України в ФРН Андрій Мельник, аргументуючи це тим, що внесок українців у перемогу над нацизмом був не меншим, ніж росії, яка її монополізувала.

Читайте також: Директор Музею Майдану на конференції в Тарту розповів, як діяти музеям в умовах війни

У ніч на 9 травня 1945 року верхівка Вермахту підписали у присутності представників радянського союзу, США, Великої Британії та Франції беззастережну капітуляцію Німеччини, що стало закінченням Другої світової війни в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-