У Ватикані відбудеться акція на підтримку України за участю всіх послів країн ЄС

У Ватикані відбудеться акція на підтримку України за участю всіх послів країн ЄС

Укрінформ
Посли всіх країн Європейського Союзу у Ватикані та Державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін з нагоди Дня Європи візьмуть участь в урочистій месі в українському соборі святої Софії на знак підтримки України та її європейських устремлінь.

Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Сьогодні відзначається День Європи і сьогодні у Римі відбудеться безпрецедентна акція – в українському храмі соборі святої Софії (головний собор Української греко-католицької церкви в Італії. – ред.) зберуться всі посли країн Європейського Союзу при апостольській столиці і відбудеться урочиста меса, яку очолить кардинал П’єтро Паролін», - сказав Юраш.

Він відзначив, що участь у заході кардинала Пароліна, який є Державним секретарем Святого Престолу, символізуватиме те, що Ватикан не лише розуміє місце України як частини Європи, а й підтримує проєвропейські устремління України.

За словами Юраша, акцій такого масштабу на підтримку України у Ватикані ще не було.

«З одного боку, всі посли ЄС у Ватикані абсолютно на боці нашої держави, з іншого – і апостольська столиця показує, що Україна не лише може і повинна колись зайняти місце в ЄС, а Україна вже є у Європейському Союзі», - акцентував дипломат.

Читайте також: День Європи у Відні пройшов під знаком України

9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи.

День Європи святкується Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом – 9 травня, а в Україні з 2003 року – у третю суботу травня, тобто 21 травня 2022 року

Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-