США виділили ще майже $400 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні

США виділили ще майже $400 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні

Укрінформ
Сполучені Штати виділяють на гуманітарну допомогу Україні додатково 397 млн доларів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер під час Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у Варшаві.

«Сьогодні я із задоволенням оголошую про близько 397 млн доларів у якості додаткової гуманітарної допомоги для України», - зазначила Паеур.

Таким чином, загальна гуманітарна підтримка, надана Сполученими Штатами Україні з початку війни, зросла до 690 млн дол. США.

За словами Пауер, ці гроші дозволять партнерами швидко розповсюджувати їжу у постраждалих районах, забезпечувати доступ населення до питної води, предметів гігієни та медичного забезпечення.

«Сполучені Штати продовжать підтримувати український народ. Боротьба, яку він веде, це боротьба за цінності, які ми усі поділяємо – самовизначення, свобода, повага до людської гідності», - зазначила адміністратор USAID.

Читайте також: Чехія планує провести донорську конференцію з відновлення України

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на гуманітарні потреби України. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-