Від початку війни в Україну доставили 4,5 тисячі тонн гумдопомоги

Від початку війни в Україну доставили 4,5 тисячі тонн гумдопомоги

Укрінформ
В Україну упродовж дії воєнного стану, за даними Міністерства охорони здоров’я (МОЗ), доставлено 4,5 тис. тонн гуманітарної допомоги на суму майже 6 млрд гривень.

Про це сказала заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“Уся міжнародна спільнота відгукнулася на заклик про гуманітарну допомогу. Так, за даними Міністерства охорони здоров’я, на їхні склади за весь період воєнного стану доставлено 4,5 тисячі тонн гуманітарної допомоги на суму майже 6 млрд гривень. Ця допомога надана як урядами різних країн, так і міжнародними організаціями, приватними особами і компаніями. Нам спільно з МОЗ вдалося попри війну організувати прозорий облік всіх медичних надходжень та їх розподіл”, - розповіла Соколовська.

Вона додала, що МОЗ має інформаційну систему, де фіксує всю отриману допомогу, а також збирає потреби в ліках у медичних закладів та військових і розподіляє медичні ресурси відповідно до них.

“У цьому аспекті є дві новації. По-перше, в тих районах, де тривають бойові дії та не працюють аптеки або купити ліки складно, препарати розподіляються не тільки на лікарні, а й на поліклініки та сімейних лікарів, їх мають роздавати людям безоплатно за наявності та необхідності”, - зауважила Соколовська.

Читайте також: Система «Шлях» дозволяє за секунди перевіряти водіїв 18-60 років, які їдуть за кордон по гумдопомогу

Ліки також відправляються на тимчасово зайняті ворогом території гуманітарними вантажами, уточнила вона.

“По-друге, МОЗ став координатором гуманітарної допомоги не тільки для цивільних, а й, по можливості, забезпечує потреби відомчої медицини - Збройних сил України, Нацгвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Досягнуто домовленостей, що у випадку потреби в ліках у військових госпіталів гуманітарна допомога розподіляється і на них. Це дозволяє оперативно надавати необхідне нашим захисникам”, - повідомила заступниця керівника ОП.

Читайте також: ОВА отримують лише 18% гумдопомоги, яка перетинає кордон - Тимошенко

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-