Державна система гуманітарної допомоги вирішує три головні завдання - ОП

Державна система гуманітарної допомоги вирішує три головні завдання - ОП

Відео
Укрінформ
В Україні створена державна система гуманітарної допомоги.

Як повідомляє Офіс Президента, роботу системи розглянули на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, передає Укрінформ.

«Ця система в режимі реального часу вирішує три головні завдання: веде облік всієї завезеної на територію України гуманітарної допомоги в розрізі кожного окремого декларанта й отримувача; веде облік потреб отримання та відвантаження гуманітарної допомоги по складах 24 регіонів України та міста Києва; веде облік отримання гуманітарної допомоги по територіальних громадах з усіх джерел надходження», – сказав секретар президії Конгресу, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що відповідно є завдання для Міністерства закордонних справ – співпрацювати на рівні посольств із міжнародними проєктами, організаціями та урядами.

Читайте також: Австрія виділила ще €42 мільйони гумдопомоги для України

Як повідомлялося, завдяки системі вдалося проаналізувати розподіл обсягів гуманітарної допомоги, яка надходить в Україну. В середньому лише 18% спрямовується до обласних військових адміністрацій, решту отримують благодійні, релігійні, громадські та інші організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-