Австрія виділила ще €42 мільйони гумдопомоги для України

Австрія виділила ще €42 мільйони гумдопомоги для України

Укрінформ
Уряд Австрії виділив майже 42 млн євро для подолання гуманітарних наслідків загарбницької війни росії проти України.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було прийнято Радою міністрів Австрії у середу.

"Ми вважаємо своїм гуманітарним обов’язком допомогти полегшити страждання людей в Україні. З початку війни Австрія вже надала цілий ряд екстреної допомоги, включаючи виділення 17,5 млн євро з Фонду закордонних катастроф, а також постачання цивільних машин швидкої допомоги, шоломів, захисних жилетів і пального. Сьогоднішнім рішенням Ради міністрів федеральний уряд виконує дану у березні обіцянку і подвоює всі пожертви для України, які були отримані до Великоднього понеділка в рамках кампанії ORF "Сусід у біді", - заявив канцлер Карл Негаммер.

Читайте також: Австрія відзначатиме день визволення від нацизму без представників росії

Таким чином, уряд Австрії подвоїв зібрані приватні пожертви для України в рамках кампанії "Сусід у біді" та виділив зі свого боку 41,96 млн євро.

Крім того, було виділено ще 4 млн євро для потреб Всесвітньої продовольчої програми (WFP) для роботи у Лівані, Сирії, Ємені та Лівії з метою реагування на гуманітарну кризу, яка очікується через відсутність експорту зерна з України.

За інформацією МЗС Австрії, щонайменше 15 млн євро з виділених у середу коштів будуть використані для фінансування проєктів, спрямованих на полегшення гуманітарних страждань українців, особливо жінок і дітей. Щонайменше 5 млн євро підуть організаціям для роботи в Молдові, яка особливо постраждала від потоку біженців з України.

Читайте також: Австрія повністю відновила співпрацю з НАТО

Загалом австрійська допомога, "надана Україні та іншим особливо постраждалим країнам з початку російської загарбницької війни", зросла до понад 80 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 2 травня повідомило, що до України надійшли 495 млн євро з Цільового фонду донорів Світового банку в рамках Програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення України. Так, до державного бюджету надійшли кошти від США (близько 463 млн євро), Норвегії (близько 20,5 млн євро) та Австрії (близько 10 млн євро).

Україна за період повномасштабної російсько-української війни отримала 4,5 млрд євро фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-