На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 150 мільйонів – Нацбанк

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 150 мільйонів – Нацбанк

Укрінформ
Залишок коштів на спеціальному рахунку, який Національний банк відкрив для підтримки ЗСУ, станом на 4 травня перевищує 151 мільйон гривень.

Як передає Укріфнорм, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 4 травня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить понад 151 млн грн. Загалом Нацбанк вже перерахував на потреби військових понад 15,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано всього 950 млн грн, Національної поліції - 1 650 млн грн, Міністерства оборони – 12 033 млн грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн.

Читайте також: Нацгвардія потребує броньованих санітарних автомобілів - начальник медуправління НГУ

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Нацбанк відкрив для гуманітарних цілей, становить майже 343 млн грн. З нього вже перераховано понад 172 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних Сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-