Уряд запускає платформу для збору коштів на підтримку України

Уряд запускає платформу для збору коштів на підтримку України

Укрінформ
Кабінет Міністрів запускає спеціальну платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд запускає сайт u24.gov.ua. Це платформа для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24, який ініціював Президент України Володимир Зеленський. Кожна людина у світі може зробити пожертву й допомогти Україні боротися за нашу свободу. Ми хочемо об’єднати світ навколо підтримки нашої держави. Простих людей, благодійні фонди, міжнародні компанії, лідерів думок в усьому світі", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Підтримка України: уряд затвердив порядок використання благодійних коштів у рамках проєкту United24

Він зазначив, що створення платформи необхідне також, аби продемонструвати максимальну прозорість і відкритість щодо використання зібраних коштів. За його словами, Національний банк звітуватиме щодня про збір коштів, всі міністерства будуть представляти громадськості свої звіти про те, на що саме були спрямовані кошти. Крім того, компанія «Делойт» в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte, перевірятиме звітність міністерств і гарантуватиме прозорість роботи платформи.

Читайте також: Мінекономіки представило дорожню карту відновлення України

"Ми передбачаємо, що кошти будуть розподілені за трьома основними напрямками. Перше — це оборона та розмінування. Друге — це гуманітарна та медична допомога, а також допомога дітям. Третє — це відбудова України. Відновлення об’єктів критичної інфраструктури, доріг, мостів, шкіл та лікарень; відновлення електро-, водопостачання та зв’язку", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів за дорученням Президента Володимира Зеленського готує План відновлення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-